Sala weselna

Szanowni Państwo!

„Jedno jest w życiu szczęście – kochać i być kochanym…”

Ślub i wesele są jednymi z najważniejszych chwil Młodej Pary. Ważne jest aby uroczystość weselna przebiegła w miłej i radosnej atmosferze, a przeżycia pozostały niezapomniane.

Mając powyższe na uwadze oddajemy w Państwa ręce ofertę kompleksowej organizacji, jednego z najważniejszych dni w życiu- Waszego wesela!

Mamy przyjemność zaoferować Państwu trzy pakiety weselne:

  • Silver
  • Gold
  • Platinium

Specjalnie dla Państwa, sala weselna została stworzona według najwyższych standardów z wyczuciem estetyki i elegancji.

Ponadto sala mieści aż do 300 osób.

 

Pakiety

Pakiet Silver obejmuje:

Wynajem klimatyzowanej sali z parkietem do tańca na 1 noc
Tradycyjne powitanie chlebem i solą
Kieliszek wina musującego na powitanie gości
Brak korkowego
Wyborne menu Szefa Kuchni (do wyboru z menu: 1 zupa, 2 dania główne, 2 dodatki ciepłe, 3 dodatki zimne, 8 przystawek, 2 sałatki, 2 gorące dania)
Sałatki, zimne przekąski i gorące dania w formie bufetu
Słodki poczęstunek (2 rodzaje ciast)
Napoje bezalkoholowe: kawa, herbata, woda, soki owocowe
Eleganckie nakrycie stołów oraz pokrowce na krzesła
Profesjonalną obsługę kelnerską
Bezpłatny parking dla Gości weselnych
Dodatkowo w cenie pakietu zapewniamy:
Degustację wybranego menu weselnego dla Pary Młodej
Apartament dla Nowożeńców w noc poślubną wraz z romantycznym śniadaniem do łóżka
Cena pakietu:
Standardowa - 180,00 zł/os.
Kwiecień/lipiec - 165,00 zł/os.
Piątek - 150,00 zł/os.
Minimalna liczba osób - 150

Pakiet Gold obejmuje:

Wynajem klimatyzowanej sali z parkietem do tańca na 1 noc
Tradycyjne powitanie chlebem i solą
Kieliszek wina musującego na powitanie gości
Brak korkowego
Wyborne menu Szefa Kuchni (do wyboru z menu: 2 zupy, 3 dania główne, 2 dodatki ciepłe, 4 dodatki zimne, 12 przystawek, 3 sałatki, 3 gorące dania)
Sałatki, zimne przekąski i gorące dania w formie bufetu, uzupełniane podczas całej uroczystości
Słodki poczęstunek (3 rodzaje ciast)
Napoje bezalkoholowe: kawa, herbata, woda, soki owocowe, uzupełniane podczas całej uroczystości
Eleganckie nakrycie stołów oraz pokrowce na krzesła wraz z dekoracją całej sali (poza dekoracjami z żywych kwiatów)
Profesjonalną obsługę kelnerską
Bezpłatny parking dla Gości weselnych
Alkohol z dekoracją ślubną 0,5l wódki/parę
Bogaty wybór owoców w formie bufetu
Dodatkowo w cenie pakietu zapewniamy:
Degustację wybranego menu weselnego dla Pary Młodej
Apartament dla Nowożeńców w noc poślubną wraz z romantycznym śniadaniem do łóżka oraz przedłużoną dobą hotelową do godz. 16.00
Cena pakietu:
Standardowa - 200,00 zł/os.
Kwiecień/lipiec - 185,00 zł/os.
Piątek - 160,00 zł/os.
Minimalna liczba osób - 150

Pakiet Platinium obejmuje:

Wynajem klimatyzowanej sali z parkietem do tańca na 1 dobę (w tym: poprawiny w formie bufetu)
Tradycyjne powitanie chlebem i solą
Lampka szampana na powitanie gości
Brak korkowego
Wyborne menu Szefa Kuchni (do wyboru z menu: 2 zupy, 4 dania główne, 2 dodatki ciepłe, 4 dodatki zimne, 16 przystawek, 4 sałatki, 4 gorące dania)
Sałatki, zimne przekąski i gorące dania w formie bufetu, uzupełniane podczas całej uroczystości
Słodki poczęstunek (4 rodzaje ciast)
Napoje bezalkoholowe: kawa, herbata, woda, soki owocowe, uzupełniane podczas całej uroczystości
Eleganckie nakrycie stołów oraz pokrowce na krzesła wraz z dekoracją całej sali (poza dekoracjami z żywych kwiatów)
Profesjonalną obsługę kelnerską
Bezpłatny parking dla Gości weselnych
Alkohol z dekoracją ślubną 0,7l wódki/parę
Bogaty wybór owoców w formie bufetu
Deser serwowany
Dodatkowo w cenie pakietu zapewniamy:
Degustację wybranego menu weselnego dla Pary Młodej
Apartament dla Nowożeńców w noc poślubną wraz z romantycznym śniadaniem do łóżka oraz przedłużoną dobą hotelową do godz. 16.00
Cena pakietu:
Standardowa - 250,00 zł/os.
Kwiecień/lipiec - 225,00 zł/os.
Piątek - 200,00 zł/os.
Minimalna liczba osób - 150

Dodatkowe opcje:

Zakwaterowanie dla Gości wycena indywidualna
Dzieci 50% taniej od ceny właściwej
Tort weselny – smak oraz kształt do ustalenia cena indywidualna
Fontanna czekoladowa z owocami 700zł
Piwo beczkowe 30l/300zł
Stół wiejski (bufet swojskich wędlin, pasztetów, kaszanek) 1000-1500zł
Pieczone prosię 600zł/1szt
Pieczony w całości dzik 600zł/1szt.
Fotograf, kamerzysta wycena indywidualna
Oprawa muzyczna (Dj, zespół) wycena indywidualna
Wynajęcie animatora (opieki) dla dzieci wycena indywidualna
Transport Gości wycena indywidualna
Dekoracje z żywych kwiatów wycena indywidualna
Wybór aranżacji Sali według wybranego motywu przewodniego np. wesele w stylu marynarskim wycena indywidualna
Poprawiny (dot. pakietu Silver i Gold) 60,00 zł/osobę
Wynajęcie sali
do 49 osób 3000,00 zł
od 50 do 79 osób 2500,00 zł
od 80 do 119 osób 2000,00 zł
120 do 149 osób 1500,00 zł
Powyżej 150 osób sala gratis

Propozycje menu

Propozycje menu

Zupy
rosół z kury z domowym makaronem
bulion grzybowy z kaczką i lanymi kluskami
tradycyjny żur na zakwasie z białą kiełbasą, wędzonym boczkiem i jajem
krem z pomidorów z grzankami i oliwą ziołową
grzybowa na żeberkach z mini kopytkami
Dania główne:
tradycyjny kotlet schabowy marynowany w majeranku i czosnku
udko z kurczaka z pieca lub faszerowane
kotlet szwajcarski z żółtym serem (schab
królewski schabowy z grzybami, papryką i boczkiem
schab saute w sosie śmietanowo-grzybowy
pieczeń z karkówki w sosie własnym z dodatkiem suszonych grzybów
filet z kurczaka panierowany tradycyjnie
cordon bleu czyli kieszeń z piersi kurczaka z serem pleśniowym i wędzona szynką
roladka drobiowa z masłem i natką pietruszki
filet drobiowy supremme na sosie kurkowo-śmietanowym
pieczona kaczka w sosie pomarańczowo-żurawinowym
zrazy wołowe marynowane w musztardzie z boczkiem ,papryką i korniszonami
łosoś na sosie serowym
sandacz na szpinaku z suszonymi pomidorami
Dodatki do dań głównych na ciepło:
gotowane ziemniaki z masłem i koprem
smażone ziemniaki z czosnkiem i ziołami
chrupiące cząstki ziemniaków z czerwoną papryką i czosnkiem
kluski śląskie
ryż
Dodatki do dań głównych na zimno:
tradycyjne buraczki
buraczki marynowane w occie balsamicznym i miodzie
biała kapusta z marchwią
kapusta zasmażana
kapusta duszona w śmietanie z ziołami
czerwona kapusta w czerwonym winie z suszona śliwką
świeże ogórki w śmietanie
piklowane ogórki
świeże warzywa z dresingiem oliwno-cytrynowym (sałata, pomidory, ogórki, cebula, papryka)
warzywa gotowane z masłem czosnkowym (kalafior, brokuł, marchew)
zapiekanka z warzyw w sosie serowym
Przystawki:
pieczony rostbeff z rukolą ,dojrzewającym serem ,sosem balsamicznym i pomidorkami cherry
marynowany łosoś w cytrusach
tradycyjne capresse z mozarellą, pomidorami i oliwkami w sosie pesto genovesse
regionalne sery z konfiturą z borówki z orzechami
polskie wędliny z chrzanem i żurawiną (szynka, schab, baleron, kabanosy)
śledź na kilka sposobów: z octem i cebulą / ze śmietaną ,kukurydzą i ogórkiem konserwowym / z buraczkami i jogurtem / z jabłkiem i rodzynkami
półmisek pieczonych mięs (marynowana karkówka, polędwiczka w pieprzu, faszerowany kurczak z kurkami, szynka) z dipem chrzanowym i musztardowym
galaretki drobiowe z groszkiem cukrowym ,przepiórczym jajkiem i cytryną
dojrzewająca szynka z melonem i pleśniowym serem
faszerowane jaja z : wędzonym łososiem i czarna oliwką; tradycyjnym majonezem; sosem tatarskim
szparagi zapiekane w serowym beszamelu z chrupiącą szynką
marynowane oliwki, feta i suszone pomidory
pieczywo i smakowe masła: pieprzowe / z suszonymi pomidorami / ziołowo-czosnkowe
tatar z wołowiny z piklami i żółtkiem
tatar z marynowanego łososia z kaparami i kremem chrzanowym
pieczony pasztet z dziczyzną i konfiturą z czerwonej cebuli
półmisek dojrzewających wędlin i serów z prażonym orzechami
śliwki pieczone w bekonie
pieczony udziec jagnięcy szpikowany czosnkiem
pstrąg faszerowany z koprem i sosem tatarskim
pikle: ogórki, grzybki, patisony
roladki z bakłażana, czosnkiem, fetą i pomidorami
roladki z tortilli z łososiem , twarogiem i rukolą
Sałatki:
sałatka makaronowa z mozarellą, kiełkami rzodkiewki, parmezanem, pomidorami cherry i oliwą extra virgin
z kurczakiem, grzankami, ananasem i orzechami w sosie jogurtowo-czosnkowym z orzechami
z filetem z kaczki, rucolą, karmelizowanymi brzoskwiniami i dressingiem malinowym
z młodych ziemniaków z prażonym boczkiem, marynowaną cebulką ,ziołami i kaparami
z marynowanych pomidorów, dojrzewającego sera i mieszanki sałat
z grillowanym łososiem, pikantnym ogórkiem, fetą i sezamem
z pieczoną polędwiczką, oliwkami, sosem balsamicznym i konfiturą z czerwonej cebuli
Gorące dania:
tortilla z kurczakiem i warzywami
gołąbki z mięsem mielonym
skrzydełka z kurczaka z dipem bbq lub sosem blue cheese
węgierska zupa gulaszowa z papryką, cukinią i bakłażanem
czerwony barszcz z krokietem z grzybowym farszem
flaczki wołowe z pomidorami
pikantna zupa pomidorowo-paprykowa z marynowanym kurczakiem i fasolą